Cine a creat logo Marlboro

tutun-firicel-vrac-marlboro-la-galeata-1kg
tutun-firicel-vrac-marlboro-la-galeata-1kg

Vrei sa cumpetri tutun vrac la galeata?
Platesti la ramburs. Livrare gratuita*

Cum a fost creat celebrul logo Marlboro?

În lumea publicității și a marketingului, există câteva branduri care au devenit legende. Printre acestea se numără și Marlboro, care a reușit să își creeze o identitate vizuală atât de puternică, încât este recunoscută aproape instantaneu de oameni din întreaga lume. Un element central al acestei identități este logo-ul iconic al mărcii – un logo care a evoluat de-a lungul timpului și care este considerat astăzi unul dintre cele mai cunoscute simboluri din lume. Dar cine a creat acest logo și cum a fost acesta dezvoltat?

Istoria mărcii Marlboro

Pentru a înțelege originile logo-ului Marlboro, trebuie să ne uităm la istoria mărcii în sine. În momentul în care a fost lansată în 1924, Marlboro era o marcă de țigări destul de obișnuită, adresată în principal femeilor. Acest lucru se datorează faptului că țigările Marlboro erau inițial vândute ca „țigări pentru doamne”, cu o ambalare roșie și filtre albe.

În anii ’50, Marlboro a început să aibă probleme de imagine, deoarece femeile au început să se îndrepte spre alte branduri de țigări, iar vânzările au scăzut considerabil. În încercarea de a schimba acest lucru, Philip Morris, compania care deține mărcile Marlboro, a decis să își schimbe strategia de marketing și să își îndrepte atenția către bărbați. Acest lucru a dus la lansarea campaniei „Marlboro Man” în 1955, o campanie publicitară care a schimbat complet imaginea mărcii și care a contribuit la transformarea acesteia într-unul dintre cele mai recunoscute branduri din lume.

Primele versiuni ale logo-ului Marlboro

Primele versiuni ale logo-ului Marlboro au apărut în anii ’50, în perioada campaniei „Marlboro Man”. Acestea au fost create de către Leo Burnett, o agenție de publicitate din Chicago, care a colaborat cu Philip Morris pentru a dezvolta o strategie de marketing care să se adreseze bărbaților. Logo-ul original al Marlboro era o siglă simplă, care afișa numele mărcii într-un font italic, de culoare roșie, alături de un trandafir.

Cu toate acestea, logo-ul a fost schimbat în curând pentru a reflecta noua imagine a mărcii. În 1954, Leo Burnett a creat o nouă siglă, care afișa numele Marlboro într-un font sans-serif îngroșat, de culoare roșie. Această versiune a logo-ului a fost folosită timp de câțiva ani, pana când a fost introdusă una nouă, care a devenit emblematică pentru brandul Marlboro.

Logo-ul Marlboro cu taurul

Logo-ul iconic al Marlboro a fost creat în 1954 de către designerul de grafică și publicitate Frank Gianninoto. Acesta a fost angajat de Leo Burnett pentru a ajuta la dezvoltarea campaniei „Marlboro Man” și a creat logo-ul în urma unei cereri de la compania Philip Morris, care dorea să își îmbunătățească imaginea prin intermediul acestei campanii.

Frank Gianninoto a avut ideea de a introduce un taur în logo-ul mărcii, inspirat de faptul că Marlboro este numele unui oraș din Wyoming, unde se organizează celebrele rodeo-uri americane. El a creat un logo care prezenta un taur în mișcare, înconjurat de un cerc roșu, iar deasupra cercului era scris numele mărcii într-un font italic de culoare albă. Logo-ul a fost un succes imediat și a fost folosit în campania „Marlboro Man” care a început să fie difuzată în 1955.

Evoluția logo-ului Marlboro

De-a lungul timpului, logo-ul Marlboro a suferit câteva modificări minore, dar esența lui a rămas aceeași. În anii ’60 și ’70, logo-ul a fost ajustat pentru a fi mai ușor de citit, iar numele mărcii a fost scris cu un font mai gros, mai angular și mai solid decât în versiunile anterioare. În anii ’80, logo-ul a fost încadrat într-un „câmp” de culoare roșie, pentru a îi da o mai mare vizibilitate, iar în anii ’90, a fost adăugată o bandă neagră în partea de jos a logo-ului, care afișează mesajul „Marlboro Country”.

Semnificația logo-ului Marlboro

Logo-ul Marlboro este un exemplu perfect de cum poate fi creată o identitate vizuală puternică prin intermediul designului grafic. Acesta a devenit atât de recunoscut și de apreciat, încât își poate asigura succesul pentru o perioadă îndelungată de timp. În cazul Marlboro, logo-ul nu doar că este recunoscut în întreaga lume, ci a devenit și un simbol al Americii rurale, a cowboy-ilor și a spiritului liber.

Tabel comparativ între logo-urile Marlboro din diferite perioade

Pentru a vedea evoluția logo-ului Marlboro de-a lungul timpului, am creat un tabel comparativ între diferitele versiuni ale logo-ului. Tabelul conține informații utile, precum anul în care a fost introdusă o anumită versiune, modificările majore aduse și caracteristicile principale ale logo-ului.

 

AnDesignSchimbările aduseMotivul schimbării
1954Taur în mișcare, înconjurat de un cerc roșu, cu numele mărcii deasupra într-un font italic albLogo-ul original, introdus în campania „Marlboro Man”Taurul reprezintă orașul Marlboro din Wyoming și rodeo-urile americane
Anii ’60-’70Numele mărcii scris cu un font mai gros, mai angular și mai solid decât în versiunile anterioareAjustări minore pentru a face logo-ul mai ușor de cititFontul îngroșat și angular oferă o imagine robustă și solidă
Anii ’80Logo-ul încadrat într-un „câmp” de culoare roșieAdăugarea unui fundal roșu pentru a oferi o mai mare vizibilitateRoșul vibrant și intens sporește impactul vizual
Anii ’90Adăugarea unei benzi negre în partea de jos a logo-ului, cu mesajul „Marlboro Country”Adăugarea unui slogan care să sublinieze asocierea brandului cu stilul de viață american ruralMesajul „Marlboro Country” subliniază ideea de libertate și aventură specifică Americii rurale
2000-2010Logo-ul simplificat, cu un font mai curat și mai modernAjustarea design-ului pentru a rămâne relevant și modernStilul mai minimalist este mai potrivit pentru o lume în care design-ul a devenit mai important
2011-prezentLogo-ul centrat în jurul numelui „Marlboro”, cu font-uri mai groase și mai curateReducerea elementelor grafice la minim pentru a sublinia puterea numelui mărciiFocusul pe numele mărcii subliniază puterea și importanța brandului
De ce logo-ul Marlboro este atât de iconic?

Logo-ul Marlboro este atât de iconic datorită faptului că a fost creat în jurul unui concept puternic și memorabil – imaginea cowboy-ului american. Încă de la începuturile sale, campania „Marlboro Man” a încercat să transmită o imagine a cowboy-ului american, ca un om puternic, independent și liber. Logo-ul cu taurul a fost perfect integrat în această strategie de branding și a devenit un simbol al imaginii cowboy-ului, care este asociată cu fumatul.

În plus, logo-ul Marlboro a fost creat într-o perioadă în care brandingul și publicitatea erau în plină dezvoltare, iar campania „Marlboro Man” a avut o influență majoră în creșterea popularității brandului. Într-o lume în care fumatul era perceput ca un obicei nociv și dezaprobat social, imaginea cowboy-ului american a reușit să ofere o imagine pozitivă fumatului și a transformat Marlboro într-un brand de referință pentru fumătorii din întreaga lume.

  1. Care a fost motivul schimbărilor aduse logo-ului Marlboro de-a lungul timpului?
  • Schimbările au fost făcute pentru a menține brandul relevant și modern, pentru a spori vizibilitatea și impactul vizual și pentru a sublinia puterea și importanța numelui mărcii.
  1. Ce reprezintă taurul din logo-ul Marlboro original?
  • Taurul reprezintă orașul Marlboro din Wyoming și rodeo-urile americane.
  1. Cum a evoluat fontul în logo-ul Marlboro?
  • Fontul a devenit mai gros, mai angular și mai solid în anii ’60-’70 și mai curat și mai modern în anii 2000-2010, iar în prezent se concentrează mai mult pe numele mărcii cu font-uri mai groase și mai curate.
  1. Ce a fost „Marlboro Man” și cum a influențat acesta logo-ul mărcii?
  • „Marlboro Man” a fost o campanie publicitară de succes care a folosit o imagine a unui cowboy puternic și îndrăzneț pentru a promova brandul. Logo-ul original cu un taur în mișcare a fost introdus în timpul acestei campanii și a devenit un element important al brandingului Marlboro.
  1. Care a fost impactul asupra mărcii în urma schimbării design-ului logo-ului în anii 2000-2010?
  • Schimbarea design-ului în anii 2000-2010 a ajutat brandul să rămână relevant și modern, iar design-ul minimalist a fost mai potrivit pentru o lume în care design-ul a devenit mai important. Această schimbare a contribuit la menținerea brandului Marlboro în topul pieței de tutun.

 

Concluzie

Logo-ul Marlboro este unul dintre cele mai cunoscute și recunoscute logo-uri din lume și a devenit un simbol al Americii rurale și al stilului de viață liber. Creat în 1954 de către Frank Gianninoto, logo-ul cu taurul a fost integrat în campania „Marlboro Man” și a devenit un element esențial al strategiei de branding a companiei. De-a lungul timpului, logo-ul a suferit câteva modificări, dar esența lui a rămas aceeași. Astăzi, logo-ul Marlboro este un exemplu de branding putern

Info

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top