Fondarea tigarilor Marlboro – De la tigara feminina la simbolul masculinitatii

Cine a fondat marlboro
Cine a fondat marlboro

Cine a fondat marlboro? In anii ’20, tigarile erau asociate in principal cu femeile, iar reclamele lor prezentau femei elegante si rafinate, care se bucurau de o tigara in compania lor. Dar in 1924, compania de tutun americană Philip Morris a decis să intre pe piața tigarilor pentru bărbați și a fondat marca Marlboro. Astazi, tigarile Marlboro sunt unul dintre cele mai vandute produse de tutun din lume, asociate cu imaginea unui barbat puternic si independent.

Cine a fondat Marlboro? Istoricul Fondarii

Compania Philip Morris a inceput sa produca tigari in New York City in 1854. In anii ’20, compania a inceput sa vanda tigari pentru femei sub marca Marlboro. Aceste tigari aveau o aroma usoara si erau promovate ca fiind o alegere mai sanatoasa pentru femeile care doresc sa fumeze.

In 1924, compania a decis sa lanseze o tigara pentru barbati sub aceeasi marca, Marlboro. Aceasta tigara a fost inspirata de tigara britanica, „Marlborough”, care era foarte populara printre soldatii britanici in timpul Primului Razboi Mondial. Compania Philip Morris a dorit sa creeze o tigara care sa fie la fel de populara printre barbatii americani.

Initial, tigara Marlboro a avut o ambalare rosie, dar in 1954, compania a schimbat ambalajul in ambalajul iconic cu forma de „V” si cu fundalul alb. Aceasta schimbare a fost facuta pentru a face tigara mai atractiva pentru barbati si pentru a o diferentia de alte marci de tigari.

Vrei sa cumpetri tutun vrac la galeata?
Platesti la ramburs. Livrare gratuita*

Succesul tigarilor Marlboro

Initial, tigara Marlboro nu a avut succes printre barbatii americani. Ambalajul cu culoare rosie a fost asociat cu tigarile feminine si nu a fost considerat atractiv pentru barbatii americani. In 1954, cand compania a schimbat ambalajul in ambalajul iconic cu forma de „V”, vanzarile au crescut dramatic.

In anii ’60, compania Philip Morris a lansat o campanie publicitara agresiva pentru tigara Marlboro, care a fost bazata pe ideea ca fumatorii de Marlboro sunt barbati puternici, independenti si aventurosi. Campania publicitara a inclus reclame in ziare, reviste si la televizor, care prezentau fumatori de Marlboro ca fiind eroi de vest.

Aceasta campanie publicitara a fost un succes si vanzarile tigarilor Marlboro au crescut in intreaga lume. Tigarile Marlboro sunt acum printre cele mai vandute tigari din lume, cu vanzari anuale de miliarde de dolari.

Caracteristicile tigarilor Marlboro

Tigarile Marlboro sunt disponibile in mai multe variante, fiecare cu o aroma si o cantitate

diferita de nicotina si gudron. Iata cateva dintre variantele disponibile:

  • Marlboro Red: Acesta este cel mai vandut tip de tigari Marlboro. Are un gust puternic si o cantitate mai mare de nicotina si gudron decat majoritatea altor variante.
  • Marlboro Gold: Aceasta varianta are un gust mai usor decat Marlboro Red si contine mai putina nicotina si gudron.
  • Marlboro Silver: Aceasta varianta are un gust usor si contine mai putina nicotina si gudron decat Marlboro Gold.
  • Marlboro Menthol: Aceasta varianta contine mentol si are un gust racoritor.
  • Marlboro Black: Aceasta varianta are un gust puternic si un ambalaj negru.

Tabel cu date tehnice si informatii utile despre cine a fondat marlboro

VariantaCantitate NicotinaCantitate Gudron
Marlboro Red1.0 mg10 mg
Marlboro Gold0.8 mg8 mg
Marlboro Silver0.5 mg6 mg
Marlboro Menthol1.0 mg8 mg
Marlboro Black1.2 mg12 mg

Impactul tigarilor Marlboro asupra sanatatii

Fumatul de tigari Marlboro sau a oricarei alte marci de tigari poate avea un impact negativ asupra sanatatii. Nicotina din tigari poate provoca dependenta si poate afecta sistemul cardiovascular. Gudronul din tigari poate provoca cancer pulmonar si alte afectiuni ale plamanilor.

Compania Philip Morris a fost implicata in mai multe procese judiciare legate de impactul tigarilor Marlboro asupra sanatatii. In 1998, compania a ajuns la un acord cu guvernul SUA si a platit 206 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile pentru tratamentele de sanatate ale fumatorilor.

Inovatii ale tigarilor Marlboro

Compania Philip Morris a lansat mai multe inovatii pentru tigarile Marlboro de-a lungul anilor. In 1983, a lansat tigara „Marlboro Lights”, care a fost promovata ca fiind mai usoara pentru fumatori. In 2007, compania a lansat tigara „Marlboro Filter Plus”, care are un filtru avansat si un gust mai bun.

In 2019, compania a lansat o noua tigara Marlboro, numita „Marlboro Beyond”, care are o capsula de mentol integrata in filtru. Fumatorii pot apasa pe capsula pentru a elibera mentolul si a schimba gustul tigarii.

Concluzie

Tigarile Marlboro au avut o istorie interesanta, de la o tigara feminina la un simbol al masculinitatii. Succesul lor a fost posibil datorita campaniei publicitare agresive, care a prezentat fumatorii de Marlboro ca fiind barbati puternici si aventurosi

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to Top